Slovo manikúra je odvozeno z latinských slov manus, tedy ruce a ze slova cura, péče. První nám známé zmínky odkazující k manikúře jsou staré několik tisíc let. Ve starověkém Egyptě byla nalezena souprava nástrojů na manikúru. Nástroje byly vyrobeny ze zlata a stříbra. V Čínské zas ženy, především výše postavené, nosily dlouhé nehty, které chránila speciální pouzdra na nehty. Dávaly tím prý najevo, že nemusí pracovat. I dnes manikúra znamená příjemnou a nebolestivou péče o nehty, nehtové okolí a pokožku ruky až předloktí, pokud je správně prováděna. Přestože dnes se nehty navíc lakují a zdobí, v Indii si dodnes ženy zdobí ruce a i nehty tradičním a přírodním způsobem, pomocí barevné pasty z Henny. Znovu jsou trendem přirozené nehty a návrat ke klasické manikúře, která pečuje  o zdravý růst nehtu a nezatěžuje jej.

P-SHINE JAPONSKÁ MANIKÚRA

P-shine je ryze přírodní technika úpravy nehtů a ani používané výrobky neobsahují chemické přísady.

P-shine se aplikuje na nehty, které jsou předem upravené a odmaštěné. Poté se do nich vmasíruje pasta, která je složena z včelího vosku, mateří kašičky a křemičité hlinky s vitamínem E, která se těží v japonském moři. Nanáší se speciální leštičkou (jelenicový pilník) a poté se speciálním pudrem zalešťuje do nehtu jelenicovým hadříkem.

Technika P-shine podporuje prokrvení a zdravý růst nehtů, dále nehty posiluje, obohacuje o důležité vitaminy. Díky této péči se pak nehty nelámou a netřepí. Kromě toho je na nehtu znát i, viditelná změna – nehty se krásně lesknou a působí upraveně.

Tento způsob ošetření je vhodný jak pro ženy, tak pro muže.